Main Forex Boleh Kaya Ke? Jika Anda Tahu Cara Dan ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

KAYA DARI FOREX Jadi Kaya di Indonesia Sangat Gampang! Main HERCULES AUTO jadi kaya Mendadak, gampang dapat ... Bolehkah Mula Trade Forex Dengan Modal $10? CARA KAYA DARI FOREX EPS 6: Trader Forex Akan Kaya Raya ... CARA KAYA DARI FOREX EPS 5: WOW! Profit Trading Dari USD2 ... Main free fire jadi kaya, pakai akun sepesial, part 2 ... 51. Pengalaman Buruk Trading Forex (loss/ rugi 200jt!? !@#!$%#) Makin Boros Makin Kaya Main global jadi kaya gini....? Free fire - YouTube

Main Forex Boleh Kaya Ke? Macamana nak jadi RM18,000 dengan hanya 5%? Berbalik kepada isu 5% tadi mari kupas secara perlahan-lahan. Pendapatan dari gaji biasanya kita buat saving, ini jangan kacau. Mungkin juga anda masukkan dalam ASB atau mana-mana instrument lain yang berisiko rendah. Anda kena cari income tambahan untuk forex trading anda. Begini sepatutnya anda bermula. Katakanlah anda ada ... yang kaya betul betul berapa kerat je bro. yang ambil kesempatan ramai. member aku keje kat bintang hypermarket mewah la sekejap main forex sekali kena tipu dengan orang alim indon rm30k zassss jatuh kejap. bagi aku duit senang datang senang pergi.kalau ko kaya raya tapi ilmu mengawal kekayaan tu kau takde sekwjap je la Agar ramai sedar yang ni bukan cara untuk kaya cepat. Ramai yang ingin trade forex, sebab nak tambah side income atau duit lebih secara radikal. Bagi mereka, jalan ini jalan untuk kaya, cara untuk dapatkan cash money. Salah sama sekali. Anda perlu samakan forex trading dengan instrument investment yang lain juga. Keep it professional. Pada permulaan 1-2 tahun trading, kalau anda boleh jana 5% ... Cara Jadi Kaya > Forex > Cara bermain forex; Cara bermain forex. Untuk dapat bermain forex sehingga menguntungkan adalah susah-susah gampang. Karena forex memiliki risiko yang tinggi para trader perlu menggunakan strategi trading forex dan mental yang kuat. Jika anda membaca strategi-strategi forex di internet, maka banyak dari strategi ... Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex ... Resiko miskin atau resiko jadi kaya mendadak. Memang Forex itu merupakan senjata bagaikan pedang bermata 2, dibolak balik tajam semua. Oleh karena itu, kita harus berhati hati dalam trade Forex. kita bisa kaya dalam sekejap dengan bermain forex. Tapi juga sebaliknya jika anda tidak berhati-hati anda bisa miskin dalam sekejap juga. Forex tidak mengenal kawan atau lawan. Semua yang serakah dan ... Kerja jadi trader dapat $50-$70 perhari dari forex Fx open dari rumah, Karena saya akan kasih software ke anda biar anda tradinng profit terus. saya akan kasih software billionmeter.com yang harganya puluhan juta rupiah, jika anda daftar forex fxopen lewat blog saya saya berikan gratis untuk anda. Silahkan anda lihat hasil trading saya ! Klik di sini Jadi jika mereka membuka posisi hari Kamis maka sebelum Sabtu pagi mereka akan menutup posisi mereka karena mereka tidak menyukai menunggu hingga hari senin dimana pola dan trend baru sedang terjadi. Nah para Day Trader ini biasanya menggunakan time frame 4H atau 1H sebagai penentu long term trendnya. Salah satu tujuan orang main trading forex adalah agar bisa cepat kaya mendadak. Ada banyak iklan provokatif yang memancing pebisnis spekulan untuk terjun di bidang perdagangan valas ini. Bagi pemain lama, jelas akan menjawab “Tidak,”. Lebih tepatnya, jual beli valas dapat membuat Anda kaya jika Anda adalah hedge fund dengan kantong dalam atau pedagang mata uang asing dengan skill dan ... Banyak hal yg sdh saya alami dari permainan seperti ini. Sharing aja saya kena total loss 300 jt. Temen saya broker forex, beli program khusus dari jakarta aja kalah 30jt (waktu itu uangnya pinjem gw). Sodaranya sama loss 1M. Saya kenal kepala kantor derivatif yg sdh tahunan terjuni di bidang ini, waktu floating loss 250jt, gw suru bikin floating loss 0 aja ga brani.

[index] [13584] [25088] [11816] [18843] [12542] [13988] [23783] [15842] [28791] [4545]

KAYA DARI FOREX

Amaran: Jangan pasang angan-angan melangit nak jadi kaya cepat dalam forex trading. Saya dah jumpa ramai yang give-up untuk trade forex apabila akaun mereka MC ataupun margin call setelah trade ... Main global jadi kaya gini....? Free fire Plis kalo terhibur kalian subcrek admin Fauzan magers Dan Terima kasih kalian semua udah subcrek Dahh...! Jangan lu... CARA KAYA DARI FOREX EPS 6: Trader Forex Akan Kaya Raya dengan 3 Jurus ini - Duration: 18:30. Astronacci International 110,579 views. 18:30. Member dari A-CLUB ACADEMY yang telah menjadi juara trading forex di MRG Premiere Competition akan menceritakan pengalaman kesuksesannya dalam menaklukan pas... Main HERCULES AUTO jadi kaya Mendadak, gampang dapat jackpot Di Sepakbola365 BOLEH DI COBA LINK Alternatif http://216.83.47.113/ #judibola #bolabetting #bola... Cepat Kaya Dari Forex Cara cepat kaya dari forex, Uang melimpah dari forex, pensiun dini dari forex,,,,, huuuuffftt, kata-kata klasik yang biasa digembor-... Indonesia adalah tempat yang bisa membuat anda menjadi kaya raya dengan sangat mudah. Bayangkan, di Indonesia ada ratusan juta orang yang siap menjadi market... Menjadi KAYA RAYA dari Forex hanya dengan 3 jurus ini! 3 Jurus ini antara lain adalah, Chart Pattern, Support Resistance dan Fibonacci. Master Gema akan menj... Trading Forex Autopilot dengan Robot ... Begini Cara Mudah Jadi Kaya Raya - Duration: 19:11. D7 TV 22,404 views. 19:11. 3 Rahasia Agar Sukses dan Kaya - Duration: 11:58. D7 TV 5,420 views. 11:58 ... Share your videos with friends, family, and the world

http://binaryoptiontrade.jeacygourcrarealing.ml